​Kostpolitik på Efterskolen Helle

Formål: Kostpolitikken har til formål at sikre sundhed og trivsel hos eleverne på efterskolen.

Mål: Det er vort mål, at eleverne lærer at spise sundt og varieret samt bliver bevidste om at træffe sunde valg i forhold til madvaner.

Det er desuden vort mål at prioritere økologiske råvarer i stigende omfang.

Vi fremstiller en sund og varieret kost
  • ​Vi anvender så vidt muligt årstidens frugt og grønt
  • ​Vi laver mad med reduceret fedt
  • ​Vi reducerer fedt- og sukkerindhold i bagværk
  • ​Vi anvender hovedsageligt sunde fedtstoffer
  • ​Vi begrænser pandestegning
  • ​Der serveres højst kage 1-2 gange om ugen i hverdagen
  • ​Der serveres tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen
  • ​Der serveres æg hver morgen
  • ​Der serveres fisk hver dag til aftensmåltidet
  • ​Der serveres altid tre forskellige slags salater og hjemmebagt brød til middagsmåltidet
  • ​Der serveres frisk frugt mindst fire gange dagligt
  • ​Eleverne har hele dagen adgang til frisk, afkølet drikkevand
  • ​Der serveres ikke sukkerholdige produkter om aftenen
  • ​Vi serverer kun saftevand eller sodavand til festlige lejligheder
Vi stiller krav til råvarer og færdige produkter
  • ​Mellem 30 og 60 procent af vort samlede madindkøb er økologisk
  • ​Alle mælkeprodukter er økologiske
  • ​Vi anvender hovedsageligt rapsolie og smør som fedtstoffer – økologiske
  • ​Vi køber overvejende uforarbejdede grønsager og frugt
  • ​Vi bager selv alt vores brød og lægger vægt på, at det er fiberrigt
  • ​Vi anvender udelukkende fuldkornspasta
  • ​Vi laver hovedsageligt alt fra bunden (marmelader, dressinger, pestoer, müsli mv.)
  • ​Vi anvender eventuelle rester kreativt og er kritiske med hensyn til, hvad vi genanvender
  • ​Vi hakker selv vort kød, skærer selv kødstykker samt kødpålæg ud
  • ​Vi fremstiller selv pålægssalater (tun-, skinke-, makrel-, reje-, hønsesalater m.v.)
  • ​Vi sylter selv (rødkål, agurkesalat, rødbeder m.v.)
  • ​Vi er omhyggelige med anretning og servering
Vi vil yde en god service
  • ​Vi efterlever så vidt muligt ønsker fra eleverne, så længe disse er i overensstemmelse med vore kostprincipper
  • ​Vi tager hensyn til højtiderne
  • ​Der tages hensyn til vegetarer og diæter, der skyldes allergi eller sygdom
  • ​Det tilstræbes, at eleverne spiser det, der bliver serveret, og derved får en alsidig kost
  • ​Vi serverer måltiderne til tiden i henhold til elevernes skema
  • ​Der tilbydes køkkenpraktik for interesserede elever
  • ​Vi lægger vægt på en lattermild og positiv omgangstone i køkkenet
  • ​Vi er et åbent køkken, hvor vi ønsker, at alle skal føle sig velkomne
Menu