Specialefterskole​

I den skønne natur og omegn omkring Gjerrild ligger Jægergården, som i dag udgør specialefterskolen Efterskolen Helle. En specialefterskole, hvor fællesskabet er i fokus og hvor samværet bygger på ligeværdighed. Vi har elever mellem 8. og 11. årgang i alderen 14-18 år.

​På Efterskolen Helle tilbyder vi en undervisningsform, som imødekommer og tilgodeser elever med særlige behov inden for specialundervisning. Af samme grund er Efterskolen Helle en prøvefri specialefterskole. Vi ønsker at give eleverne et helle og et fristed i forhold til de formelle krav, der stilles andre steder. På Efterskolen Helle er undervisning, forventninger og krav tilpasset elevernes individuelle udviklings- og funktionsniveau.

​Vi ønsker, at give eleverne rig mulighed for at komme videre og udvikle sig via socialt samvær med jævnaldrende unge. På Efterskolen Helle er undervisningen særligt tilrettelagt og tager udgangspunkt i praktisk-kreative projekter og linjer.

På Efterskolen Helle er der mulighed for at tage folkeskolens afgangsprøve i dansk, matematik og engelsk. Prøverne aflægges på frivillig basis og finder sted på skolen i vante omgivelser. Vi stiller ikke krav til, hvor mange af fagene man vil op i. Man kan til enhver tid melde fra, hvis det bliver for stor en opgave. Samme vurdering kan skolen foretage, hvis vi anser, at opgaven bliver for stor.​​​

​Efterskolen Helle har til huse på det tidligere Hotel Jægergården, som er beliggende i en smuk landsby på det nordlige Djursland, omgivet af skove og enestående naturområder. I udkanten af byen ligger Sostrup Slot og Kattegat er kun et par kilometer borte, hvor Bønnerup fiskerhavn let nås på cykel. Skolens bygninger var i gamle dage et hotel, som med tiden er blevet renoveret og som den dag i dag giver rigtig gode boforhold for eleverne. I alt har vi plads til 104 elever på Efterskolen Helle. Alle værelser har eget toilet og bad.

Hvad siger eleverne:​ Fortællinger fra elevhøjde