Kostpolitik på Efterskolen Helle

Formål: Kostpolitikken har til formål at sikre sundhed og trivsel hos eleverne på efterskolen.

Mål: Det er vort mål, at eleverne lærer at spise sundt og varieret samt bliver bevidste om at træffe sunde valg i forhold til madvaner.

Det er desuden vort mål at prioritere økologiske råvarer i stigende omfang.

Kosten: Vi fremstiller en sund og varieret kost

·​Vi anvender så vidt muligt årstidens frugt og grønt

·​Vi laver mad med reduceret fedt

·​Vi reducerer fedt- og sukkerindhold i bagværk

·​Vi anvender hovedsageligt sunde fedtstoffer

·​Vi begrænser pandestegning

·​Der serveres højst kage 1-2 gange om ugen i hverdagen

·​Der serveres tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen

·​Der serveres æg hver morgen

·​Der serveres fisk hver dag til aftensmåltidet

·​Der serveres altid tre forskellige slags salater og hjemmebagt brød til middagsmåltidet

·​Der serveres frisk frugt mindst fire gange dagligt

·​Eleverne har hele dagen adgang til frisk, afkølet drikkevand

·​Der serveres ikke sukkerholdige produkter om aftenen

·​Vi serverer kun saftevand eller sodavand til festlige lejligheder

Vi stiller krav til råvarer og færdige produkter

·​Mellem 30 og 60 procent af vort samlede madindkøb er økologisk

·​Alle mælkeprodukter er økologiske

·​Vi anvender hovedsageligt rapsolie og smør som fedtstoffer – økologiske

·​Vi køber overvejende uforarbejdede grønsager og frugt

·​Vi bager selv alt vores brød og lægger vægt på, at det er fiberrigt

·​Vi anvender udelukkende fuldkornspasta

·​Vi laver hovedsageligt alt fra bunden (marmelader, dressinger, pestoer, müsli mv.)

·​Vi anvender eventuelle rester kreativt og er kritiske med hensyn til, hvad vi genanvender

·​Vi hakker selv vort kød, skærer selv kødstykker samt kødpålæg ud

·​Vi fremstiller selv pålægssalater (tun-, skinke-, makrel-, reje-, hønsesalater m.v.)

·​Vi sylter selv (rødkål, agurkesalat, rødbeder m.v.)

·​Vi er omhyggelige med anretning og servering

Vi vil yde en god service

·​Vi efterlever så vidt muligt ønsker fra eleverne, så længe disse er i overensstemmelse med vore kostprincipper

·​Vi tager hensyn til højtiderne

·​Der tages hensyn til vegetarer og diæter, der skyldes allergi eller sygdom

·​Det tilstræbes, at eleverne spiser det, der bliver serveret, og derved får en alsidig kost

·​Vi serverer måltiderne til tiden i henhold til elevernes skema

·​Der tilbydes køkkenpraktik for interesserede elever

·​Vi lægger vægt på en lattermild og positiv omgangstone i køkkenet

·​Vi er et åbent køkken, hvor vi ønsker, at alle skal føle sig velkomne

​Jette Tolstrup Christensen

Fritidsleder

Mail

Adresseoplysninger

Efterskolen Helle

Dyrehavevej 28

8500 Grenaa

CVR: 15322101

Tlf.: 86 38 44 66

kontor@efterskolenhelle.dk

Tag en tur på vores skole på egen hånd